Sveriges näst bästa köttkrog

Du kan ha läst om världens mest exklusiva kött, kanske hört något om japanska kor som masseras medan de lyssnar på klassisk musik, sett bilder av ett kött marmorerat fint som en renässansmålning. Minst hälften av allt du hört är sant, men få svenskar har verkligen smakat det: Kobeköttet. 

Som första restaurang i Göteborg - och andra i Sverige har Prime Grill blivit fullvärdig medlem och certifierad av Kobe Beef Marketing & Distribution Promotion Association att hantera och servera det mytomspunna köttet. Okej, det lät nästan lite byråkratiskt, men för att ta fram världens främsta kött krävs maxad professionalitet hela vägen från att kossan föds till att den hamnar på en tallrik på Kungsportsavenyn 5. 

Sveriges bästa köttkrog AG i Stockholm har länge varit ensamma på Kobetronen i Sverige, och deras rykte som köttkrog är förstås oantastligt, men som Prime Grills executive chef Simon Steinbrenner ser det: – Vi ska vara landets näst bästa köttrestaurang – och det är en stor ära att få servera Kobeköttet!

Kobekött kommer att finnas på Prime Grills meny från och med den 14 december. Boka bord här.

Prime Grill, Kungsportsavenyen 5

Föregående
Föregående

Avslöjande: Så uppfanns Öjeby toast

Nästa
Nästa

Butcher’s Market 10 år